Hoofd menu

2020 was een raar coronajaar. We blikken middels dit jaarbericht kort terug op het jaar en geven een snelle vooruitblik voor iedereen die geïnteresseerd in RCC is.

RCC is een sportieve kanovereniging aan de Kralingse Plas in Rotterdam, opgericht in 1932 met ruim 80 leden. Een deel van de leden is actief wedstrijdvaarder, een ander deel is recreatief kanoër.

2020

Het jaar 2020 stond ook voor RCC in het teken van COVID-19. We konden geen open dag organiseren en introductiecursussen voor nieuwe leden werden moeizaam gerealiseerd. De RCC kanotriatlon moesten we helaas afgelasten.

Wel hebben we onze jaarlijkse avondmarathon over 10 km in uitgestelde (8 juli) en afgeslankte vorm (besloten met alleen RCC-leden) kunnen organiseren. Bijzonder trots zijn we dat we op 13 september het Nederlands Kampioenschap K2 over 20 km op de Rotte door hebben kunnen laten gaan. Mede dankzij PAC en Roeiverenging Rijnmond die hun accommodatie beschikbaar hebben gesteld, wisten we voldoende capaciteit op afstand creëren om 68 deelnemers te finishen, zie hier de einduitslagen.
Mede dankzij financiële bijdrage van Rotterdam TopSport heeft RCC dit jaarlijkse Nederlands Kampioenschap kunnen realiseren.

Veel (internationale) wedstrijden zijn gecancelled. RCC toptalent Milos Ristic heeft helaas geen wedstrijden kunnen kanoën. Hij blijft in het Nederlands focusteam en traint gewoon hard door met als doel het bereiken van de Olympische Spelen. Voor ons natuurlijk leuk dat per 1 maart bondstrainer Nicole Bulk met haar focusgroep verhuist van de Bosbaan naar de Willem-Alexander
Baan.

Verder te vermelden waard: 1e plaats Alexandra van den Elsen in de Gentmarathon en Waterside C (marathon van 38 km in Engeland).

Daarnaast zijn er diverse virtuele wedstrijden georganiseerd met als uitblinker de Virtual Ultra Paddle. Normaliter in Zuid-Afrika 240 km over 4 aaneengesloten dagen. Op de Nederlandse wateren alleen heel hard peddelen is een andere dimensie die RCC-lid Jouke Witteveen volbracht heeft in een tijd van 24 uur en daarmee een gouden resultaat behaalde.

2021
RCC kijkt vooruit, onze speerpunten voor 2021:
- intensieve samenwerking met kanovereniging Never Dry om een toekomstbestendige, robuust en vitaal kano-aanbod te behouden (breedtesport). Gesprekken gaan mede onder begeleiding van Rotterdam SportSupport;
- opzetten van een jeugd trainingsaanbod met als doel meer jongeren werven;
- algemeen werven nieuwe leden.
Verder willen we organisatie en wedstrijddeelname continueren, zover dit mogelijk is door COVID-19. Volgend jaar weer een nieuwe update.

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken