Hoofd menu

IMGP1530 800

Alle Hollandse ingrediënten gehad op de laatste door-de-week tocht van dit jaar: Buien en zon. Sluizen, een brede IJssel en een moddersloot.

Het rondje Gouda stond al een tijdje op het programma. Maar door wat avontuurlijke elementen was er nog niet van gekomen. Bij een eerdere DDW tocht hadden we  een paar overdraagpunten verkend. Nu moest er maar eens van komen.

Ingestapt bij 't Weegje. Een natuurgebiedje tussen snelweg, bedrijventerrein en Gouwe kanaal. Het kostte wat zoekwerk om uit dit labyrinth te komen en het overdraagpunt naar de Gouwe te vinden.

De Kock van Leeuwen sluis in Gouda was helaas gestremd, dus dat werd overdragen. Gelijk maar tot achter een lage brug verder overgedragen. Daarna de Mallegatsluis. Die wilde ons wel schutten. Een meter omhoog en we zaten op de IJssel.

De eerdere buien lieten verstek gaan en met een lekker zonnetje peddelden we over de IJssel tot aan de Snelle sluis bij Moordrecht. Trek maar aan het touwtje en de sluis gaat vanzelf open (nou ja, op afstand bestuurd). Twee en een halve meter zak je daar weer naar het polderpeil ! En dan zit je nog op de ringvaart van de Zuidplaspolder. Die polder is zelf ook weer twee meter lager. De diepste polder van Nederland!

Een nog niet opgelost avontuurlijk element was de lage vaste spoorbrug over de ringvaart. In het verleden zijn we daar wel eens onder door gevaren, maar of de waterstand was hoger of onze oudere ruggen strammer, maar het ging het niet worden. Gelukkig was daar een kanoroute knooppunt  die ons over de dijk verwees. Naar een erg ondiepe moddersloot. Die bracht ons weer in het labyrinth van 't Weegje. Maar we wisten nu de weg.

Terug bij het instappunt de boten opladen en weer in de traditionele file naar Rotterdam. Ontbreekt: terras.

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken